keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Kylä elää käynnistyy!KYLÄ ELÄÄ – KANSALLISTEATTERI JALKAUTUU PIKKU HUOPALAHTEEN

Mistä on kysymys, kun Pikku Huopalahdessa syksyllä 2012 liikkuessaan törmää Kylä elää – viesteihin? 140-vuotisjuhlavuotensa merkeissä Suomen Kansallisteatteri on käynnistänyt yleisötyöprojektin Kylä elää, joka on monitaiteinen ja monimuotoinen taideprojekti, jossa eri-ikäiset alueen asukkaat ja toimijat on kutsuttu mukaan taidetyöpajoihin.

Kylä elää – projekti käynnistyi alkusyksyllä ja eri ryhmien toiminta on parhaillaan vauhdissa. Pikku Huopalahden alueella on päiväkotilasten, koululaisten, nuorten, aikuisten ja ikäihmisten parissa aloittanut joukko taiteen ammattilaisia ja opiskelijoita työskentelyn draaman, sanataiteen, musiikin, tanssin ja kuvataiteen ryhmissä.  Innokkaita osallistujia on kokoontunut jo mm. Asukastalossa, Pikku Huopalahden ala-asteella, Nuorisotalossa ja lisää tapahtumia ja ryhmiä on tulossa.

Projektin dynamona näyttelijä Jemina Sillanpää on saanut aikaan ainutlaatuisen alueprojektin, joka laajenee ja kehittyy jatkuvasti. Kansallisteatterin ikkunasta Rautatientorin varrelta katsottuna tuntuu, että nyt juuri olisi upeaa olla Pikku Huopalahtelainen! Uteliaana ja malttamattomana seuraan mitä kaikkea projektiin liittyykään! Tule mukaan!

Pirjo Virtanen
Kansallisteatterin teatterikuraattori